18 nieuwe klassen voor leerlingen en cursisten provinciale scholen campus Henleykaai Gent

Door Kurt Moens op 2 september 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs en vorming

Vandaag, maandag 2 september 2019, opent de nieuwe klassenvleugel van de provinciale scholen, campus Henleykaai in Gent. 

Eind 2017 startte het provinciebestuur met de bouw van een nieuwe bijna-energieneutrale sporthal en klassenvleugel aan campus Henleykaai in Gent. De nieuwe sporthal werd officieel 'ingesport' op 11 maart 2019. Het maakte een einde aan het jarenlange tekort aan sportinfrastructuur op de campus. 

18 klaslokalen en open leercentrum 

De 18 nieuwe klaslokalen komen er ter vervanging van verouderde noodklassen. Het is een uitnodigend gebouw voor de verschillende leerlingen en cursisten om op een aangename manier les in te volgen.

Gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor onderwijs: "De polyvalente, goed uitgeruste klasruimtes maken nieuwe leervormen mogelijk, zoals  competentiegericht leren, klasoverschrijdend groepswerk en individuele begeleiding. Er is ook een buitenklas en alle voorzieningen voor digitalisering, zoals extra computerklassen, zijn aanwezig."

De aannemer en architect hebben een gebouw gemaakt dat de hoge eisen en verwachtingen heeft ingelost. Het oogt heel eenvoudig, maar het is een ingenieus gebouw met veel mooie details. Het is een realisatie van het consortium THV Furnibo, Persyn, EEG, BobMcMaster en BEL architecten.

De komende maanden worden ook de buitenaanleg en renovatiewerken uitgevoerd zodat de campus, die onlangs voorlopig werd beschermd, terug in ere wordt hersteld.

Subsidies

AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, heeft een subsidie toegekend van 3 443 254,64 EUR incl. BTW. Ook Stad Gent en de Vlaamse Waterweg hebben subsidies gegeven voor specifieke infrastructuur, basketbalclub Jeugd Gentson en innovatief werftransport over water, dit alles voor een totaal van 118 509,91 EUR.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is