De SODA-games van Provincie Oost-Vlaanderen

Door Kurt Moens op 22 mei 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs en vorming

Vrijdag 24 mei 2019 organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen voor de tweede maal de ‘SODA-games’, een wedstrijd tussen de Provinciale scholen die ingestapt zijn in het project van vzw SODA+.

Voorafgaand aan de SODA-games, houdt elke provinciale SODA-school een feestelijk evenement waarop de SODA-attesten uitgereikt worden. Leerlingen die tijdens het schooljaar uitblonken in Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude, worden er in de bloemetjes gezet. Elke school vaardigt vervolgens zes van hun leerlingen af die deel zullen nemen aan de SODA-games.

De vier scholen die deelnemen zijn:

  • PTI Zottegem
  • PIVA Oudenaarde
  • PHTI Gent (winnaar vorig jaar)
  • PTI Hamme

Per school nemen de afgevaardigden het in de SODA-games tegen elkaar op. Zij gebruiken hun SODA-vaardigheden en de kennis en ervaringen, die ze opbouwen tijdens hun opleiding in het Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen, om zo snel mogelijk uit een escape-room te ontsnappen. Aansluitend worden zij uitgenodigd in het Provinciehuis waar ze allen beloond worden voor hun blijvende inzet op gebied van Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. De winnende groep ontvangt daarnaast de SODA-bekroning die zij mee mogen nemen naar hun school. Het ultieme bewijs dat zij ambassadeurs van het Provinciaal Onderwijs zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is