”Lokaal werk zal ik zeker missen”

Door Kurt Moens op 19 november 2018

Nu Evergemnaar Kurt Moens (50) gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen wordt, zijn er verschuivingen in de politiek van Evergem. Hij kan daar niet meer de man van het OCMW blijven, en wordt opgevolgd door partijgenoot Patrick Huyghe.

Met 10.861 voorkeurstemmen bij de provincieraadsverkiezingen had Kurt Moens als lijsttrekker van N-VA een meer dan goede beurt gemaakt. Toen N-VA, CD&V en Groen een akkoord sloten om samen een nieuw provinciebestuur te vormen, kwam de naam van de Evergemnaar al snel naar boven als gedeputeerde.

”Ik ben blij met deze fantastische kans”, zegt Kurt Moens, nu de nieuwe bestuursploeg van de provincie officieel bekend gemaakt is. “Natuurlijk zal ik mijn politiek werk in Evergem missen, maar dit is een kans die ik met beide handen moet grijpen. Het is van de jaren veertig geleden dat Evergem nog eens een gedeputeerde in de provincie gehad heeft. Dat kan voor een gemeente alleen maar een voordeel zijn.”

Aan gemeentepolitiek kan Kurt Moens als gedeputeerde niet meer blijven doen. Hij was de voorbije zes jaar OCMW-voorzitter, en zou dat ook de komende zes jaar blijven. Ook al krijgt die taak na Nieuwjaar de naam ‘voorzitter van het sociaal comité’.

”Als voorzitter van het OCMW en schepen van sociale zaken, werkte ik echt tussen de mensen. Ik heb dat ook altijd het liefst gedaan. We hebben ook het Zorgbedrijf Meetjesland opgericht, een samenwerkingsverband tussen verschillende rusthuizen in de regio. Dat staat nu goed op de rails, en dat kindje moet ik nu uit handen geven. Ook mijn deeltijds werk als leerkracht in Zelzate, moet ik stopzetten.”

Kurt Moens wordt al vanaf 3 december gedeputeerde bij de provincie Oost-Vlaanderen. Hij zal onder andere bevoegd zijn voor Onderwijs, Wonen, Recreatie en Financiën. Hij is opvallend ook de enige man in het nieuwe bastion van de provincie. Hij wordt ook de eerste gedeputeerde, en zal de hele ploeg dus moeten leiden.

Sneller

In Evergem is dat goed nieuws voor huidig schepen Patrick Huyghe. Hij zou pas in 2022 opnieuw schepen worden. N-VA en CD&V hebben in Evergem één gedeeld schepenambt. Dat zou bij de start ingenomen worden door de piepjonge Sven Roegiers van CD&V, om dan op 1 januari 2022 te wisselen met Patrick Huyghe. Maar omdat Kurt Moens na Nieuwjaar dus niet in het schepencollege van Evergem komt, mag Patrick Huyghe meteen starten.

Hij wordt in Evergem verantwoordelijk voor Sociale zaken, Ouderenzorg en rusthuizen, Senioren, Gezin, Welzijnszorg, Mensen met een beperking, Gelijke kansen, Asiel en migratie, Drugbeleid en wordt ook voorzitter van de raad van bestuur van het Zorgbedrijf Meetjesland.

 

Bron: HLN

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is