Provinciaal onderwijs krijgt nieuw gezicht met 3 sterke namen

Door Kurt Moens op 4 september 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs en vorming

Met de start van het nieuwe schooljaar, maakt ook het provinciaal onderwijs in Oost-Vlaanderen een nieuwe start.

In de loop van dit schooljaar krijgen alle scholen immers een nieuwe naam: Kiempunt (lager onderwijs), Richtpunt (secundair onderwijs) en CVO Groeipunt (volwassenenonderwijs). De drie nieuwe namen zijn korter en krachtiger. Om de scholen te onderscheiden krijgt elke school ook een campusnaam. 

Gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor onderwijs: "Ons provinciaal onderwijs krijgt een nieuw gezicht. Om onze eigenheid meer in de verf te zetten, voeren we een vernieuwing uit op het vlak van communicatie. Het beginpunt van deze vernieuwing is het invoeren van drie nieuwe sterke namen in de loop van het schooljaar 2019-2020"

Traject

Eerst focussen de scholen op de communicatie naar leerkrachten, leerlingen en ouders. Op brieven, kalenders, agenda's, rapporten, ... zullen de nieuwe namen al gebruikt worden. In het voorjaar 2020, met de start van de inschrijvingen, start een communicatiecampagne naar het grote publiek. Vanaf dan dragen ook folders, flyers, ... de nieuwe namen. Vanaf het schooljaar 2020-2021 zullen de nieuwe namen volledig ingevoerd zijn en is ook de nagelnieuwe website klaar. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is