Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt sociaal ondernemerschap en geeft tot 20 000 EUR subsidies

Door Kurt Moens op 12 maart 2019

Ondernemers of kmo’s met een creatief idee dat zorgt voor innovatie en/of professionalisering kunnen een subsidie aanvragen bij Provincie Oost-Vlaanderen van maximaal 20 000 EUR. Voor de realisatie ervan moeten ze samenwerken met een sociale-economie-onderneming.

Projecten beperken zich niet tot een specifieke sector, maar hebben allen een creatief en vernieuwend karakter. Voorbeelden zijn: implementatie van hergebruik materialen, design, uittesten van pilots, ontwikkelingen in pre-commerciële fases, …

Gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Economie: “De voorbije 3 jaar ontvingen we zeer diverse, waardevolle projecten. Dit succesverhaal zetten we graag verder met een nieuwe oproep.

Belangrijk is dat per project minstens één regulier bedrijf en één bedrijf uit het sociale economie de handen in elkaar slaan en samen een hefboom creëren in ondernemerschap. Op die manier krijgt sociaal ondernemerschap een duwtje in de rug”.

Het volledige reglement en het aanvraagformulier zijn terug te vinden op: https://oost-vlaanderen.be/werken-en-ondernemen/ondernemen/subsidies/sub...

Wil je een project indienen en krijg je graag feedback op jouw voorstel? Neem contact op met de dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking.
Indienen kan ten laatste op 30 september 2019.

Nieuwsgierig naar de goedgekeurde projecten die nu uitvoering krijgen? Deze kan je raadplegen in de bijlage.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is