Subsidies van de Provincie helpen Oost-Vlaamse leerlingen aan een succesvolle schoolcarrière

Door Kurt Moens op 14 juni 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs en vorming

Te veel leerlingen verlaten de schoolbanken zonder diploma. Provincie Oost-Vlaanderen blijft bij de betere leerlingen van de klas, de stijgende trend verloopt trager dan in de andere provincies. Toch stellen we vast dat één op tien Oost-Vlaamse schoolverlaters weinig kansen heeft op de arbeidsmarkt en in het hoger onderwijs. Met de subsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen kunnen scholen nieuwe methodieken uitproberen en het schoolteam sterker maken. De subsidies dagen de scholen uit om netoverstijgend samen te werken en successen uit de praktijk te delen met andere scholen uit de Provincie.

Op 16 mei 2019 kende de Provincie aan 36 projecten een totale subsidie toe van maar liefst 303 666,00 EUR. Het gaat om scholen van de verschillende netten en verspreid over heel Oost-Vlaanderen. Lokale besturen, hogescholen, bedrijven en allerlei organisaties zetten mee hun schouders onder deze projecten.  

Een overzicht van de projecten vind je terug in de bijlage.

Er zijn projecten voor basisscholen en secundaire scholen, voor gewoon en buitengewoon onderwijs, voor voltijds en deeltijds onderwijs.

Gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Onderwijs: "Oost-Vlaanderen wil scholen die de lat hoog kunnen leggen omdat leerlingen en leerkrachten zich goed in hun vel voelen. Enkel zo blijven ze samen werken aan een succesvolle schoolcarrière."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is